Novinky

  • 21.11.2023Závěrečný koncert třináctého ročníku

    Závěrečný koncert letošního Festivalu F. L. Věka se koná v pátek 24. listopadu od 19.30 hodin v sále Filharmonie Hradec Králové.

  • 07.11.2023Pocta Radimu Drejslovi

    Závěrečný koncert 13. ročníku Festivalu F. L. Věka, nad nímž převzala záštitu Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana, bude věnován dobrušskému rodákovi, klavíristovi, dirigentovi a především nadanému hudebnímu skladateli Radimu Drejslovi, od jehož narození uplynulo letos 100 let.

  • 17.10.2023Dvořák a Smetana v komorní hudbě

    V pořadí již sedmý koncert letošního Festivalu F. L. Věka se uskuteční v neděli 22. října v 17 hodin v Kodymově národním domě v Opočně. Skladby Josepha Haydna, Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany zazní v podání Smetanova tria.

  • 01.10.2023Sborové umění

    Třináctý ročník Festivalu F. L. Věkapokračuje v neděli 8. října v 17 hodin vystoupením Českého filharmonického sboru Brno v kostele Nejsvětější Trojice v Novém Městě nad Metují. Renomované těleso přijíždí na festival poprvé, navíc v roce významného životního jubilea svého zakladatele a sbormistra Petra Fialy.

  • 25.09.2023Loutna česká a varhanní slavnost

    Třináctý ročník Festivalu F. L. Věka dospěje tento týden dvěma koncerty do své poloviny. Ve sváteční den, 28. září, se uskuteční v dobrušském kostele sv. Václava slavnostní Svatováclavský koncert, na němž zazní jedna z našich nejznámějších barokních skladeb Loutna česká Adama Václava Michny z Otradovic. V neděli 1. října je na programu Varhanní slavnost v klášterním kostele Narození Páně v Opočně.

  • 18.09.2023Mozart a jeho geniální současník Pavel Vranický

    Dobruška zažije v rámci 13. ročníku Festivalu F. L. Věka dva opravdu velké koncerty. V neděli 24. září se v kostele sv. Václava uskuteční první z nich a o tom, co posluchače čeká, napovídá už sám název - Mozart a jeho geniální současník Pavel Vranický. Skladbu Pavla Vranického v exkluzivním provedení hobojisty Viléma Veverky a elitního orchestru Wranitzky Kapelle s dirigentem Markem Štilcem budou moci návštěvníci vzápětí porovnat s Mozartovou Symfonií A dur KV/186a.

  • 13.09.2023Koncert mladých talentů

    Neděle 17. září bude na 13. ročníku Festivalu F. L. Věka patřit dvěma výjimečným talentům – houslistovi Martinu Zdvihalovi a kytaristovi Tobiáši Krpcovi. Oba jsou v současné době studenty konzervatoře v Pardubicích a oba mají za sebou výrazné úspěchy v domácích i mezinárodních soutěžích.

  • 04.09.2023Krása vrcholného baroka

    Na úvod 13. ročníku Festivalu F. L. Věka se představí renomovaný komorní soubor Barocco sempre giovane. Koncert nazvaný Krása vrcholného baroka se uskuteční v sobotu 9. září v kostele sv. Máří Magdalény v Deštném v Orlických horách a bude věnován 300. výročí významného architekta a stavitele Jana Blažeje Santini-Aichela, díky němuž vznikl i kostel v tomto horském středisku.

  • 01.07.2023Třináctý ročník festivalu F. L. Věka vyvrcholí hudbou dobrušského rodáka

    Festival F. L. Věka nabídne v roce 2023 devět koncertů. Historicky poprvé se jeden z nich uskuteční v krajské metropoli, kde v sále Filharmonie Hradec Králové vzdáme hold dobrušskému rodákovi – hudebními skladateli Radimu Drejslovi, od jehož narození uplynulo na jaře 100 let.

  • 01.12.2022Festival F. L. Věka si hýčká své příznivce

    Abonentky za zvýhodněné ceny i další bohus nabízejí svým příznivcům organizátoři Festivalu F. L. Věka 2023.