Mezinárodní hudební festival F. L. Věka / 2014

Program Ročník 2014

Czech Brass a Cecile Boiffin – tympány

M. A. Charpentier, J. P. Vejvanovský, G. F. Händel, J. S. Bach

CZECH BRASS

Ansámbl je složen ze špičkových sólistů, laureátů mezinárodních soutěží a prvních hráčů orchestrů. Vznikl pro podporu a rozvoj hry na žesťové nástroje v Čechách, jeho prioritou je popularizace nástrojů a propagace české hudby u nás i v zahraničí. Skladby jsou aranžovány všem hráčům na míru s důrazem na jejich virtuozitu, kde je maximálně využito všech zvukových možností každého z nástrojů. Soubor vede trumpetista Marek Zvolánek, který studoval na Pražské konzervatoři u Antonína Vaigla a Hanse Ganche v prestižním salzburském Mozarteu a dále pak na Musikakademie u Konradina Grotha v Berlíně. V osmnácti letech se stal členem České filharmonie, brzy po tom vyhledávaným sólistou pro svou technickou virtuozitu a krásný tón. Vystoupil na významných podiích (Pražské jaro, Smetanova Litomyšl) a jako sólista s mnoha českými i zahraničními orchestry. V Německu byl přizván ke spoluúčasti v prestižním souboru „Ten of the best“, který se skládá z deseti nejlepších trumpetistů světa. V současné době Marek Zvolánek působí jako sólo-trumpetista Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Od roku 2001 hraje exkluzivně na nástroj světoznámého rakouského výrobce Schagerl Music Instruments.

Marek Zvolánek – trubka, Karel Kučera – bastrombón, Lukáš Moťka – trombón, Stanislav Penk – trombón, Karel Malimánek – tuba, Jiří Houdek – trubka, Marek Vajo – trubka

CÉCILE BOIFFIN – tympány

Cécile Boiffin studovala na Conservatoire de Région de Boulogne-Billancourt ve Francii a na Musikhochschule Freiburg v Německu. Dnes je členkou Komorní filharmonie Pardubice a pravidelně vystupuje jako komorní hráčka i sólistka. V roce 2003 založila s hercem Janem Sklenářem soubor Cilijen, kde hledá různé možnosti propojení mluveného slova s širokou paletou bicích nástrojů.

         «« Zpět

Kostel sv. Ducha
Renesanční kostelík, jehož současná podoba byla daná rekonstrukcí v druhé polovině 16. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Ducha

Kostel sv. Václava
Barokní přestavba architekta Mikuláše Rossiho z počátku 18. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Václava

Synagoga čp. 646
Novogotická stavba z r. 1867, postavená na místě dřívější synagogy, zničené požárem.

více         »» ««         méně

Synagoga čp. 646

Společenské centrum – Kino 70
Moderní stavba z roku 1969. V roce 2010 prošla náročnou přestavbou.

více         »» ««         méně

Společenské centrum – Kino 70

POHODA venkova
Místní akční skupina

více         »» ««         méně

POHODA venkova