Mezinárodní hudební festival F. L. Věka / 2014

Aktuality Ročník 2014

17. 11. 2014 / Mezinárodní hudební festival F. L. Věka

ABO vstupenky na MHF F.L.Věka 2015


Na sedmi koncertech – v Dobrušce, Novém Městě nad Metují, Opočně a letos také poprvé v Deštném v Orlických horách – vystoupili špičkoví sólisté a soubory v rámci 4. ročníku festivalu F.L.Věka. Stále vyšší popularita festivalu se odráží v zájmu posluchačů, jehož jasným důkazem se staly plné kostely i sály.

V příštím roce oslaví festival své první malé jubileum. V rámci pátého ročníku bude opět uvedena pestrá série koncertů klasické hudby v podání špičkových interpretů. Za všechny jmenujme Štefana Margitu. Tento slovenský operní pěvec – tenorista žijící v Praze je častým hostem věhlasných festivalu (Salcburg, Bregenz, Edinbur), vystupuje na scénách slavných operních a koncertních domů, například v milánské La Scale, londýnské Covent Garden nebo newyorské Metropolitní opeře. Spolupracoval s významnými dirigenty, jakými jsou Claudio Abbado, Gerd Albrecht, Jiří Bělohlávek a mnoho dalších.

Příznivce festivalu jistě potěší, že i letos bude možné zakoupit cenově mimořádně výhodný dárkový poukaz na ABO vstupenku 2015. Pravidelní návštěvníci koncertů si tak s předstihem mohou zajistit dobré místo v koncertních prostorech, případně mají tip na originální vánoční dárek. Dárkové poukazy lze zakoupit od začátku prosince 2014 v Informačním centru v Dobrušce a Nové Městě nad Metují. Děkujeme všem partnerům, sponzorům a lidem, kteří se podílejí na organizaci festivalu, těšíme se na další spolupráci a setkávání!

         «« Zpět

Kostel sv. Ducha
Renesanční kostelík, jehož současná podoba byla daná rekonstrukcí v druhé polovině 16. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Ducha

Kostel sv. Václava
Barokní přestavba architekta Mikuláše Rossiho z počátku 18. století.

více         »» ««         méně

Kostel sv. Václava

Synagoga čp. 646
Novogotická stavba z r. 1867, postavená na místě dřívější synagogy, zničené požárem.

více         »» ««         méně

Synagoga čp. 646

Společenské centrum – Kino 70
Moderní stavba z roku 1969. V roce 2010 prošla náročnou přestavbou.

více         »» ««         méně

Společenské centrum – Kino 70

POHODA venkova
Místní akční skupina

více         »» ««         méně

POHODA venkova